Joram van Klaveren op lijst PVV

16 april 2010 07:00

ALMERE - Almeerder Joram van Klaveren staat als achttiende op de landelijke verkiezingslijst voor de PVV. Hoewel eerder in de wandelgangen zijn naam genoemd werd, bleef het tot afgelopen maandag onduidelijk of de voormalige VVD-er de overstap zou wagen.


De Partij voor de Vrijheid presenteerde afgelopen maandag de vijftig mensen die kandidaat zijn voor een plek in de Tweede Kamer. Volgens de PVV gaat het om "burgers die gaan knokken voor een beter Nederland".
Van Klaveren (31) wil zich inzetten voor een veiliger onderwijs. "Jeugdbendes, wapenbezit, geweld en loverboys teisteren ons onderwijs. Een meldingsplicht voor schoolbesturen bij geweld en een harde aanpak van loverboys moet zorgen voor veiligere scholen. Goede scholen zijn veilige scholen."
In Almere zat Van Klaveren nog namens de VVD in de gemeenteraad en manifesteerde zich daar nadrukkelijk als vertegenwoordiger van de rechtervleugel binnen de partij. De voormalig docent stoorde zich aan de verloedering in het onderwijs en was ook fel tegenstander van de komst van een opvang voor verslaafden in het centrum van Almere.
Raymond de Roon staat op de verkiezingslijst op nummer 4 voor de PVV. Ook andere Almeerse raadsleden staan op de landelijke verkiezingslijst.