Jorritsma, Haanstra en Visser op bezoek bij DAC Jan Steen

30 september 2009 07:00

HAVEN CENTRUM - Het team van DAC Jan Steen aan de Haak 60 in Haven ontving afgelopen vrijdag burgemeester Annemarie Jorritsma en de wethouders Johanna Haanstra en Arno Visser. Jan Steen is een Dag Activerings Centrum waar vermaatschappelijking hoog in het vaandel staat.


Terwijl iedereen nog smulde van de taarten die de eigen catering van stichting DAC had gebakken, werd de burgemeester verrast. Ze ontving prachtig portret van haar, gemaakt door Ton Chirino. Ze was dan ook bijzonder ingenomen met het feit dat ze dat namens alle aanwezigen cadeau kreeg.
Hilleke Linthorst, kwartiermaker van stichting DAC/Kwintes liet zien wat er sinds januari 2009 allemaal verwezenlijkt is en vanuit welk perspectief. Ook ging ze in op de nieuwe ontwikkelingen in de wmo (wet maatschappelijke ontwikkeling) en het belang van een wmo-DAC voor de samenleving.

AWBZ

Een van de bezoekers nam daarna het woord om te vragen wat hij als iemand die AWBZ-ondersteuning net is kwijtgeraakt door de bezuinigingen, nog mag verwachten van de gemeente. Wethouder Haanstra maar ook burgemeester Jorritsma stonden daar uitgebreid bij stil. Zij gaven aan dat er extra middelen verwacht worden om de problemen die door die bezuinigingen dreigen, zoveel mogelijk te kunnen beperken. Daarbij merkten ze wel op dat er ook weer niet teveel van verwacht mocht worden en dat ze voor deze extra gelden nog behoorlijk moeten 'gaan knokken'.