Jorritsma kan in 2022 betaald worden als Floriade-commissaris

29 april 2021 14:30

Door Robert Mienstra

ALMERE – Annemarie Jorritsma – de commissaris-generaal van de Floriade – blijkt vanaf 1 januari 2022 tot 31 oktober 2022 een vergoeding toegezegd gekregen te hebben die straks door het rijk betaald kan worden. Dit ontdekte Rick van Mourik, fractiemedewerker van de partij AP/Opa. In het businessmagazine Almere Zaken van april liet Jorritsma nog optekenen dat commissaris-generaal een onbetaalde functie is.

'Voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 oktober 2022 wordt aan de algemene tentoonstellingscommissaris en algemene afdelingscommissaris een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 18 van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren', staat in de Staatscourant van 2018. Schaal 18 is de hoogste ambtenarenschaal. Het salaris in die schaal schommelt tussen de 7000 en 10.000 euro.

Taak

Op 4 september 2018 werd Annemarie Jorritsma door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit benoemd tot algemene tentoonstellingscommissaris en algemene afdelingscommissaris voor de Floriade 2022. Als algemene tentoonstellingscommissaris heeft Jorritsma de taak om Nederland te vertegenwoordigen met betrekking tot de organisatie van de internationale tentoonstelling Floriade 2022. Zij is ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse inzending voor de internationale tentoonstelling Floriade 2022.

Rijksoverheid

Het ministerie van Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laat weten dat nog niet bekend is of Jorritsma van deze vergoeding gebruik gaat maken. "Het staat haar vrij de vergoeding al dan niet te accepteren", zegt een woordvoerder. "Mevrouw Jorritsma zou nog laten weten of ze van die vergoeding gebruik wil maken. Voorlopig heeft ze er van afgezien, maar het kan nog zijn dat ze anders besluit. De eventuele vergoeding wordt dan betaald door de rijksoverheid."

Annemarie Jorritsma (Foto: Peter Isaak)