Jubileum voor 25 jaar houtskeletbouw Drijvende kerstbomen in Breukelengracht

31 december 2008 08:00

ALMERE - De bewoners van de Breukelengracht zijn trots op hun stukje van Almere Stad. Vanwege het 25-jarig bestaan hebben de bewoners van de houtskeletbouwwoningen aan de gracht in Stedenwijk groots uitgepakt. Het resultaat? Een gracht vol verlichte kerstbomen en veel lichtjes langs de gracht.


Bewoner Hans ten Oort: "Aan onze oproep om het eind van het feestjaar van de houtskeletbouwhuizen langs de Breukelengracht af te sluiten met veel licht langs de gracht, hebben de meeste bewoners gehoor gegeven. Het is een nóg gezelliger stukje Almere geworden."
Vorige week dinsdag 23 december hebben bewoners van de Breukelenbrug voor het eerst een kerstactiviteit georganiseerd ter afsluiting van het jubileumjaar van de straat. Glühwein, warme chocolademelk en een koor van buurtbewoners dat kerstliedjes zong en het eigen lied: het Breukelengrachtlied. Hiermee zongen de buurtbewoners het jubileumjaar uit.
"De Breukelengracht is misschien wel de enige gracht of straat in Almere die haar 'eigen lied' heeft dat is geschreven door een van de buurtbewoonsters", vertelt Hans. "Het Breukelengrachtlied is ooit geschreven door Corrie Wassink, bewoonster van een van de houten huizen en heeft er voor deze gelegenheid twee coupletten aan toegevoegd. De reacties waren ontzettend leuk, zowel van de 'houtbewoners' zelf, want bijna iedereen deed mee, als de overige buurtbewoners en passanten. En de lichtjes die we hebben kunnen aanschaffen zijn duurzaam en kunnen dus opnieuw worden gebruikt."
Wat buurtcommissie 't Groene Hart betreft wordt de Breukelengracht de 'gracht van de drijvende kerstbomen' en komen er volgend jaar nóg meer lichtjes.