Jubileumconcert van Almeerse pianist en violiste

28 mei 2010 07:11

HAVEN CENTRUM - In Corrosia! Theater de Roestbak aan de Markt 1 viert het Almeers Duo Laporeva/Herrmann zondagmiddag 30 mei hun 15-jarig jubileum. Violiste Vera Laporeva en pianist Thomas Herrmann spelen dan stukken van onder andere Pergolesi, Schumann, Fauré en Chopin.


Ze leerden elkaar kennen in 1995 in Geneve waar ze ook hun viool/piano-duo oprichtten. Sinds 1996 is het duo in Nederland gevestigd. Het ensemble gaf concerten en masterclasses en sinds 2003 verzorgen zij masterclasses voor kamermuziek in Duitsland. Zowel Vera Laporeva als Thomas Herrmann treden op in de belangrijkste concertzalen van Europa en wonnen verschillende prijzen. Laporeva speelde op verscheidene festivals, maakte radio- en tv-opnames in binnen- en buitenland en nam twee cd's op. Sinds 2004 is zij concertmeester van het Metropole Orkest. De in Almere woonachtige Herrmann is oprichter en artistiek leider van het Internationale Kamermuziekfestival Haarlemmermeer en dit jaar genomineerd voor de cultuurprijs Haarlemmermeer. Samen met celliste Xiaojia Xu vormen Laporeva en Herrmann tevens het internationaal bekende Erasmus Trio.
Het concert begint om 15.00 uur. Tijdens het optreden worden foto's getoond van de Almeerse fotograaf Elma Mansvelder.
Toegang: 13 euro, 10 euro voor CJP en 65. Reserveren: 036-5215648 of reserveren@corrosia.nl. Voor meer informatie: www.corrosia.nl.