Judoka’s Van Rheenen Sport winnen prijzen

30 november 2011 06:00

ALMERE - Op het Utrechts Judo Toernooi lieten de judoka’s van Van Rheenen Sport zich niet onbetuigd. Zeven medailles werden er mee naar huis genomen. Er was één eerste plaats, met een extra gouden rand. Robin van Brugge eiste zich de gouden medaille op met fenomenaal judo.


Alle partijen van Van Brugge werden met ippon beslist. Eén partij eindigde op de grond. Bij de andere partijen liet Robin zien dat hij staand hele mooie technieken in huis had. Met een goed gevoel voor timing, maakte Robin met een lage schouderworp dat zijn tegenstanders fraai op de grond geworpen werden. Iedere keer liet hij zich niet van de wijs brengen en wachtte geduldig op het juiste moment om toe te slaan.
Verder waren er zondag 20 november in de sporthal Lunetten bronzen medailles voor Ibtissam Chouki, Ricardo Timmermans en Hensley Hubert. Alledrie hebben behoorlijk hard moeten werken om dit resultaat te halen.
Zilveren medailles waren er voor Tycho Honing, Mitchell Barel en Shaffainy Bart. Mitchell moest alleen de uiteindelijke winnaar voor zich dulden. Toch liet hij zien waar hij toe in staat was. Tijdens een van zijn wedstrijden liet hij een fantastische heupworp zien, die beloond werd met een vol punt (ippon).
Shaffainy was het enige meisje in haar poule. Toch was er maar een jongen die het van haar kon winnen. Voor de rest was zij zowel op de grond als staand de meerdere, waardoor de tweede plek haar terecht toekwam.
Al met al weer een geslaagd toernooi, waarin de judoka's van Van Rheenen Sport lieten zien dat ze steeds meer in hun wedstrijdritme komen. Dit belooft een mooi seizoen te worden.