Judoka's Van Rheenen Sport weer in de prijzen

31 mei 2010 16:14

MARKERKANT- De judoka's van Van Rheenen Sport hebben zich weer in de prijzen gewerkt. Op het ABS Judotoernooi in Dronten was Van Rheenen Sport sterk vertegenwoordigd. Met iets meer dan twintig judoka's werd succesvol gestreden voor een sportieve prestatie. Acht judoka's gingen terug met een prijs.Louis Bawua haalde de derde plaats. Louis had het zeker in het begin heel zwaar, maar kwam sterk terug. Deze 8-jarige judoka moest het opnemen tegen kinderen die twee jaar ouder waren. Zowel Remco Buddelmeijer als Kjeld Beckers behaalden ook een derde plaats na gedegen judo met afwisseling in de technieken.
Debutante Anne Jeanine Nijboer moest in haar ritme komen, maar wist toch weg te komen met een tweede plaats. Ook Mario Witteman, één van de judoleraren bij Van Rheenen Sport, wist beslag te leggen op het zilver. Met verrassende technieken en mooie combinaties, zoals een armklem bijna tijdens een worp inzetten.
Rick Bolten zat in een kleine, maar lastige poule. Met veel beslissingen op de grond kon hij zich de eerste plaats eigen maken. Sam Maas debuteerde ook succesvol. Buiten verwachting haalde zij een mooie eerste plaats. Mitchell Gorseling kan terugzien op een prachtig toernooi. Met staaltjes van technisch hoogstaand judo wist hij beslag te leggen op de eerste plaats. De beslissende wedstrijd sloot hij af met een prachtige worp, waar niets op af te dingen was.
Maar ook alle andere judoka's hebben zich zeer goed staande gehouden, maar konden net geen prijs bemachtigen.