Jury oordeelt: "Meest gastvrije horecagelegenheid"Grandcafé De Compagnie wint Horecapri

03 februari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Grandcafé De Compagnie heeft op dinsdagavond 26 januari de Horecaprijs Almere 2009 gewonnen. Dit werd tijdens het VBA Zakenuurtje in het Apollo Hotel Almere bekend gemaakt. Een zeer blije Michel Visscher en Anne Marie Kleppe van De Compagnie namen de prijs, een wisseltrofee van de Almeerse kunstenares Henriëtte Evenhuis, in ontvangst uit handen van de wethouder van Economische Zaken en juryvoorzitter Martine Visser. Een heel jaar lang mag De Compagnie zich de meest gastvrije horecagelegenheid van Almere noemen.


Het constante en hoge niveau van gastvrijheid was voor de jury de doorslaggevende reden om de Horecaprijs toe te kennen aan Grandcafé De Compagnie. Gekeken werd naar de ontvangst van gasten, de persoonlijke aandacht, de flexibiliteit en de klantvriendelijkheid. De jury was unaniem in haar oordeel dat de sfeer in De Compagnie heel goed is en het eten erg lekker. Zowel de ontvangst, de bediening als het eten werden hoog gewaardeerd.
Aan de bekendmaking ging een spannende strijd vooraf tussen de genomineerden Grandcafé Jordaaan, Grandcafé De Compagnie en Tante Truus Lunches en Geschenken. De drie genomineerden lagen erg dicht bij elkaar in de beoordelingen van de jury. In december en januari brachten de juryleden diverse bezoeken aan de genomineerde horecagelegenheden. Bovendien vonden er mystery visits plaats door het bureau Performance Solutions.

Jury

De uitreiking is een initiatief van Almere City Marketing en wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland afdeling Almere en de gemeente Almere. Eerder werd de prijs al uitgereikt aan restaurant De Kemphaan, Krab aan de Haven en Brasserie Bakboord. De jury onder voorzitterschap van Martine Visser, de wethouder van Economische Zaken bestond dit jaar tevens uit Arjan van Leeuwen van Agis, Lenny van den Brink, Ambassadeur van de campagne 'Het Geheim van Almere', Cas van Rijsbergen, student aan de Almeerse opleiding Small Business & Retail Management, de winnaar van vorig jaar Wim Koemeester van Brasserie Bakboord, tevens vertegenwoordiger van Horeca Nederland en Nik Smit, marketing manager Toerisme & Recreatie bij Almere City Marketing.