Justin Ros op podium in Italië

17 september 2008 07:00

ALMERE - Een goed resultaat werd behaald door de Almeerse autocoureur Justin Ros op het prachtige circuit van Mugello in het weekend van 6 september. In een startveld van zeventien rijders behaalde hij in de tweede race, komende van een elfde plaats, een uitstekende derde plaats.


Na de afgelasting van de race, begin augustus op Zandvoort, is er besloten om verder te gaan in het Italiaanse kampioenschap. Justin, leider in het Nederlands kampioenschap Formule Gloria, ziet hiermee zijn kansen op dat kampioenschap sterk reduceren, maar in Italië meedoen is een geweldige uitdaging.
In race 1 ging Justin goed van start en werd zevende. Ondanks dat de snelheid aanwezig was, was het resultaat voor hem erg teleurstellend.
Race 2 kende een superstart. Vanaf een elfde plaats, voor de eerste bocht naar een vijfde plaats gereden. De snelheid had hij meteen te pakken en je kon zien dat hij revanche wilde voor zijn eerste race. Hij stoof door en had een mooi gevecht met de Belg Ludwig Ghiddi, die Justin tot vier keer toe op het rechte stuk blokkeerde door van zijn lijn af te wijken. Uiteindelijk gebeurde het op een andere plek en werd hij afgevlagd op de vierde stek. Direct daarna hoorde hij dat nummer drie, door inhalen onder geel, was gediskwalificeerd en werd hij derde. Zijn eerste podium in de B5 in Italië. Een uitstekend resultaat.
De volgende race is op Monza in het weekend van 27 en 28 september.