Juwelier Louis Jansen heeft zich aangesloten bij Het Juweliershuis

25 februari 2009 08:00

STAD CENTRUM - Juwelier Louis Jansen in de Zadelmakerstraat 9 in Almere Stad heeft zich aangesloten bij een organisatie van meerdere juweliers, genaamd Het Juweliershuis. De naam van de winkel is nu: Het Juweliershuis Louis Jansen.


Het Juweliershuis is een samenwerkingsverband van inmiddels zestien zelfstandige juweliers in Nederland.
In 1991 is Louis Jansen op de markt begonnen in sieraden en bijouterieën. Van kramen breidde hij snel uit van kramen naar een luxe verkoopwagen. In 2006 is hij overgestapt naar een winkel, genaamd Louis Jansen Juwelier.
De winkel is nu drie jaar open. De winkel is al behoorlijk veranderd en uitgebeid met vele nieuwe merken, waaronder Zinzi, Bacio, Esperit en horloges: Prisma, Casio, Police en La Sita.
Er is de laatste jaren een grote verandering in het gedrag van de consument te merken. In het verleden was het zo dat de juwelier een vrij traditioneel aanbod van sieraden had. Dus de horloges, sieraden in goud en zilver, maar de laatste jaren zijn het meer mode-artikelen. Ook omdat de consument tegenwoordig sieraden anders ervaart dan er traditioneel gedacht werd.
Uit onderzoeken is gebleken dat de belangrijkste doelgroepen voor de juwelier de traditionele- en de modekoper zijn. Die laatste is een betrekkelijk nieuw fenomeen voor veel juweliers, want over het algemeen waren juweliers nogal traditioneel ingesteld. Louis Jansen heeft dat goed begrepen en om daar in mee te groeien heeft hij zich daarom aangesloten bij Het JuweliersHuis.

Het Juweliershuis Louis Jansen

Zadelmakerstraat 9
1315 AK Almere
036-5333309