Kaarsjeswandeling op De Kemphaan

17 december 2008 08:00

ALMERE - Staatsbosbeheer organiseert op vrijdag 19 december de traditionele wandeling over het donkere stadslandgoed De Kemphaan.


Vanaf 19.00 uur kan iedereen op eigen gelegenheid een met lantaarns verlichte route wandelen. De kaarsjeswandeling is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar Honden mogen aangelijnd mee. Opgeven voor de wandeling is niet nodig.
Halverwege de route kunnen de deelnemers even luisteren naar het muzikale intermezzo van de jachthoornblazers van Jachtvereniging Soestdijk. De route is twee kilometer lang. Aan het eind van de wandeling wacht de boswachter de wandelaars op bij de kerststal met knapperend houtvuur, chocolademelk en glühwein.
De schaapskooi op het landgoed is speciaal voor deze periode omgetoverd tot levende kerststal. Om 21.00 uur gaan alle lampjes weer uit. Een unieke manier om de natuur in het donker te ervaren.
Deelname is gratis, chocolademelk en glühwein kost één euro. Het is verstandig om stevige schoenen aan te doen. Nóg mooier wordt de wandeling als de kinderen zelf een lampion meenemen.
De tocht begint bij het kunstwerk de Bridge of Life op de parkeerplaats van het stadslandgoed. Informatie: Staatsbosbeheer 036-5296759