Kaartverkoop nieuw theaterseizoen KAF gestart

30 augustus 2020 09:00

Door Petra Onderwater

ALMERE – Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) opent in september de deuren weer voor het publiek. De drie theaterzalen hebben een nieuwe - coronaproof - indeling, de centrale hal wordt heringericht, de nieuwe expositie is in opbouw en de kaartverkoop is zaterdag gestart. Almere DEZE WEEK kwam vorige week alvast even sfeer proeven.

Suzanne Boers, hoofd marketing, wacht mij op bij de artiesteningang. Via de – nu nog lege – artiestenfoyer en de gang langs de kleedkamers neemt ze me mee naar de coulissen van de grote zaal. "We zijn blij als alles straks weer tot leven komt. Het was vreselijk om ons gebouw zo stil en leeg te zien", zegt ze.

We stappen het podium op, dat is getransformeerd tot een sfeervolle club. "Het publiek moet in een veilige, maar wel sfeervolle setting van de voorstellingen kunnen genieten. De bezoekers zitten straks met de artiest óp het toneel. In comfortabele theaterstoelen aan hun eigen tafeltje met een drankje binnen handbereik." Boers kijkt trots om zich heen. "Deze zaalindeling houden we in elk geval tot het einde van het jaar", vertelt zij. "Het is ook gelukt om in deze lastige tijd toch een mooi theaterprogramma te presenteren. We merken dat de artiesten weer staan te popelen om na al die maanden weer op te treden."

'Pandepaniek'

Bijzonder is de nieuwe voorstelling van De Verleiders, met onder andere Victor Löw, op vrijdag 9 oktober. "De voorstelling 'Pandepaniek' wordt bij ons gerepeteerd, opgebouwd en voor het eerst gespeeld", vertelt Boers. "Een toepasselijke voorstelling in deze tijd. Een absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties en solidariteit. "

Suburbia

Het Almeerse theatergezelschap Suburbia presenteert zaterdag 10 oktober de landelijke première van de nieuwe voorstelling 'Een goed jaar,' met Anneke Blok, Paul R. Kooij en zijn echte kinderen Kaatje en Piet Kooij. Een tragikomedie over een gezin dat na de nodige tegenslagen weer een goed jaar tegemoet ziet.

2turvenhoog

Ook het theaterfestival 2turvenhoog komt er weer aan voor de allerkleinsten. Van 22 tot en met 26 oktober zijn in KAF, de nieuwe bibliotheek en op diverse locaties in de wijk weer voorstellingen vol dans, muziek, theater en beeldende kunst. De kaartverkoop voor het festival start dinsdag 8 september (zie www.2turvenhoog.nl).

African Diaspora Performing Arts Festival

In het weekend van 13, 14 en 15 november is de derde editie van het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF). Een interdisciplinair festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. Op het programma staan onder andere muziek- en dansproducties van Untold en het Ghana Dance Ensemble en de Indlondlo Zulu Dancers uit Zuid-Afrika.

Nieuwe expositie

In de kunsthal van KAF wordt momenteel de nieuwe expositie 'Why the Caged Birds Sing' opgebouwd. "Deze tentoonstelling is te bezoeken van 9 september tot en met 15 november en reflecteert op het racisme-debat. Wij hebben protestborden én de verhalen erachter verzameld tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Almere. Deze vormen de basis voor deze nieuwe tentoonstelling", vertelt Boers. "Het is geen politiek statement, maar een manier om via kunst met elkaar het gesprek aan te gaan." Daarnaast is werkt te zien van kunstenaars als Iris Kensmil, Akwasi, AiRich, Kunstcollectief Florian Frey, Rossel Chaslie & Fabrice Jongeneelen en Richard Kofi.

Bouwen met LEGO

Er kan ook weer met LEGO worden gebouwd. Boers: "Tijdens All You Can Play in de Kerstvakantie kan iedereen meebouwen aan onze eigen stad van LEGO. We combineren dit met een mini-expositie en demonstraties van de LEGO Masters."

Kaartverkoop

Verder staat er natuurlijk nog veel meer op het programma, zoals de uitreiking van de Architectuurprijs, de populaire Comedyclub Almere, muziek, cabaret en meer. "Er is per voorstelling een beperkt aantal kaartjes op ons podium beschikbaar. De kaartverkoop voor de maanden september en oktober is zaterdag gestart. De kaartverkoop voor november en december start half oktober. Reserveren voor deze maanden is wel al mogelijk. Op deze manier kunnen wij optimaal inspelen op de actualiteit." Gezien de huidige situatie mogen kaarten tot 4 uur voor het bezoek kosteloos worden omgeruild voor een andere voorstelling of een tegoedbon.

Ga voor het programma en kaartverkoop naar www.kaf.nl.

De grote zaal van KAF. (Foto: Almere DEZE WEEK)