Kachelhoutdag in het Kathedralenbos

19 november 2008 08:00

ALMERE - Vers brandhout uit het bos? Het is op zaterdag 22 november tussen 10.00 en 16.00 uur verkrijgbaar in boswachterij Almeerderhout in het Kathedralenbos aan het Nachtegaalpad. De ingang is tegenover de kruising Vogelweg/Nachtegaallaan. Dit is de toegangsweg naar villawijk Almere Hout.


Het hout kan zelf uit het bos gehaald worden of langs de weg gekocht worden. Een motorzaag mee is niet nodig. De boswachter van Staatsbosbeheer heeft de stammen al gekort tot ongeveer twee meter.
Zelf zagen van het hout is niet toegestaan vanwege de veiligheid. Voor het vervoer van de stammen moeten kopers zelf te zorgen. De boswachter raadt aan om handschoenen mee te nemen en eventueel een goede aanhangwagen.
Alleen tijdens de kachelhoutdag geldt een speciale actieprijs van 1 euro per stam, met een maximum vijftig stammen per klant. Er kan contant afgerekend worden, pinnen is helaas niet mogelijk.
Naast stammen zijn er ook zakken gezaagd en gekloofd hout te koop á 2,50 euro per zak bij Tijn Bongerd. Stichting Triade Almere zal deze dag aanwezig zijn met haar houtproducten zoals plantenbakken, die op deze dag te koop zijn tegen speciale tarieven.