Kamp Seedorf neemt Kasteel Almere onder handen

31 mei 2021 10:30

ALMERE - Kamp Seedorf neemt Kasteel Almere onder handen. In opdracht van de gemeente Almere maakt het straatkunst-collectief een drietal grote kunstwerken op de grote toren om de aandacht te vestigen op de Floriade. Zo is inmiddels een deel van de hulk te zien vanaf de snelweg A6. "Deze groene superheld staat symbool voor de sterke, toffe en groene stad Almere", vertelt Eus namens Kamp Seedorf.

Kamp Seedorf maakte al meerdere kunstwerken in Almere, waaronder een aantal in opdracht van de gemeente. Zo sierde voetbalheld Clarence Seedorf eerder de gevel van het stadhuis en stond rapper Esku op een gevel aan het Stationsplein. Het zijn handbeschilderde posters die worden opgeplakt en daardoor niet permanent zijn. Wel permanent is de ALLY-trap van Kamp Seedorf in Almere Centrum. In 2019 werd het collectief geëerd met een tegel in de Almeerse Walk of Fame.

Toen de gemeente Almere Kamp Seedorf vroeg of zij iets rondom de Floriade wilden doen, dachten de straatkunstenaars meteen aan kasteel Almere. "We zijn in gesprek gegaan met de eigenaren van het kasteel en kregen groen licht", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Met de kunstwerken willen wij vast de aandacht vestigen op de wereldtentoonstelling die in 2022 plaatsvindt in Almere."

Flinke klus

Kamp Seedorf is de komende dagen nog druk bezig met het aanbrengen van de kunstwerken. "Het is altijd onze droom geweest om iets met het kasteel te doen. Ik denk alleen niet dat we ooit nog eens zoiets groots gaan doen, want het is wel een flinke klus", lacht Eus. "Er gaan heel wat rollen papier in zitten en met een hoogwerker zijn we hard aan het werk om deze klus te klaren. Op 35 meter hoogte zie je overigens goed hoe groen Almere eigenlijk is."

Over de overige ontwerpen die de komende dagen worden aangebracht wil hij nog niet te veel verklappen. "Wij laten laten de natuur als het ware het kasteel overnemen. De komende dagen zal de toren vanaf alle kanten gezien steeds mooier worden."

(Foto: Almere DEZE WEEK)