Kampeerseizoen onder strenge voorwaarden van start bij Camping Waterhout

06 april 2020 00:00

Door Petra Onderwater

NOORDERPLASSEN – De familie Fokkens had zich de start van het tweede kampeerseizoen op hun nieuwe locatie wel anders voorgesteld, maar is blij dat de camping in elk geval open kan gezien de huidige situatie. "Vanwege de coronacrisis hanteren wij wel strenge maatregelen conform het RIVM en daar moeten onze gasten ook aan meewerken", benadrukt eigenaresse Tineke Fokkens.

De camping op het Schateiland in de Noorderplassen ging vrijdag weer open voor kampeerders. De horeca blijft voorlopig wel gesloten. "We kunnen wel afhaalmaaltijden aanbieden, dus daar zijn we ook mee bezig", aldus Fokkens.

"Ook ons sanitair moet gesloten blijven op last van de Noodverordening van de Veiligheidsraad van Flevoland. Kampeerders zijn dus aangewezen op hun eigen sanitaire voorzieningen."De camping is vanwege de coronamaatregelen ook alleen toegankelijk voor campinggasten. "Bezoekers zijn vooralsnog niet toegestaan. Wij stellen alles in werking om het coronavirus niet verder te verspreiden."

Trekvogelbrug

Positief is dat de Trekvogelbrug van het Schateiland richting de Lepelaarplassen en de Oostvaardersdijk inmiddels geopend is. Deze fietsverbinding was ruim anderhalf jaar afgesloten, waardoor campinggasten vorig jaar het naastgelegen natuurgebied alleen via een flinke omweg konden bereiken. "Heel veel mensen zullen blij zijn dat ze hier eindelijk weer over kunnen. Voor ons goed om de passanten, als de coronacrisis straks achter de rug is, van een hapje en een drankje te kunnen voorzien", zegt Fokkens.

"Ondanks deze onzekere periode blijven wij optimistisch. Het belangrijkste is dat we gezond blijven en ons werk nog lang mogen doen op deze nieuwe stek."

De familie Bout is de caravan aan het installeren op camping Waterhout. (Foto: Fred Rotgans)

Het sanitairgebouw blijft voorlopig dicht. (Foto: Fred Rotgans)