Karateschool Senshin levert WK deelnemers

11 september 2009 07:00

ALMERE - "We leveren twee deelnemers voor het WK in Dalfsen", zegt Marlon van Bommel trots. De oprichter van de nog jonge karateschool Senshin kijkt daarom erg uit naar het komende seizoen.


Na een succesvol eerste seizoen gaat Karateschool Senshin uit Almere Buiten er weer vol tegenaan. "Alfred en Christiaan van Est zijn geselecteerd voor het IBF World Open Championship 2009, dat dit jaar plaatsvindt op 3 en 4 oktober in Dalfsen", zegt. De broers hebben beide ruime wedstrijdervaring in het All Style Semi Contact Karate en hebben zich goed voorbereid. Alfred komt uit in de klasse tot 75 kg en Christiaan in de klasse tot 80 kg. Deze twee klassen hebben over het algemeen de zwaarste poules dus ze zullen uiterst scherp de mat op moeten."
Deze WK is de opening voor een veelbelovend tweede seizoen voor Karateschool Senshin. Verder staan er nog een aantal internationale toernooien op het programma, zowel in Nederland als daarbuiten. Van Bommel: "Maar er is nog meer: een aantal van onze leden volgt een scheidsrechtersopleiding op niveau en kunnen dan, na verloop van tijd, op de grotere internationale toernooien wedstrijden gaan leiden. We hebben maar liefst vier examenkandidaten voor een volgende dan-graad. Twee gaan op voor hun eerste dan en de andere twee gaan examen doen voor hun tweede dan. Er wordt dan ook zeer gericht en met volle overtuiging naar de examens toe getraind."
Buiten de hiervoor genoemde evenementen zijn er ook nog de jaarlijkse kyu-examens (lagere graden) en diverse speciale trainingen. Tijdens de reguliere trainingen is er natuurlijk ook aandacht voor de beginners en in de meeste gevallen zijn er tijdens de trainingen meerdere (assistent-)leraren aanwezig. "En iedereen krijgt goede begeleiding."
Nieuwsgierig? Kijk op www.senshin.nl!