Katja Slippens opnieuw naar WK Belgische Herders

04 januari 2010 07:41

ALMERE - Katja Slippens heeft zich wederom met twee honden geplaatst voor de Wereld Kampioenschappen Agility voor Belgische Herders. Vorig jaar wist de Almeerse met twee Mechelse Herders de finale te halen, ook in 2010 doet zij mee met twee honden. Een unieke prestatie.


Het WK wordt in 2010 gehouden in het Energie Cottbus-stadion in Duitsland van 20 tot 23 mei. Vorige week plaatste de Almeerse zich tijdens de selectiewedstrijden van de NVBH ( Nederlandse Vereniging van Belgische Herders) in Bergen op Zoom. Hier werden de beste acht combinaties geselecteerd om mee te gaan naar de Wereld Kampioenschappen Agility voor de Belgische Herders. De Almeerse legde beslag op de vierde plaats.
“Vorig jaar mocht ik al met twee honden deelnemen aan het WK voor Belgische Herders in Tsjechië”, zegt Katja. “ Dat was al een unicum. Dat was toen nog nooit voorgekomen in Nederland. We hebben met beide honden de finale gehaald. Dit jaar hopen wij uiteraard op een podium plaats en liefst natuurlijk met mijn beide honden op 1 en 2 .”
Het Nederlands team bestaat uit: Margot Hoekstra met Ashra, Sanne Hugen met Daan, Jos van Vlimmeren met Ruby, Dimphy Gerritsma met Kelly, Katja Slippens met Alice, Katja Slippens met Franny en Theo Panen met Kenhet. De achtste plaats is een aanwijsplaats en is nog niet bekend.