Kees Joor droomt van Almeerse cricketclub

21 januari 2009 08:00

ALMERE - "Als 4-jarig jongetje werd ik door mijn vader besmet met het cricketvirus. Hij is lange tijd voorzitter geweest van de Almeerse Cricket Club. Die hield in 2003 op te bestaan door gebrek aan geld en accommodatie. Mijn grote droom is om in Almere weer een cricketclub te beginnen. De stad is er nu groot genoeg voor."


Kees Joor uit de Regenboogbuurt reist nu voor zijn favoriete sport wekelijks naar Kampong in Utrecht. "Dat is een fantastische club, maar ik zou graag met mijn vader de schouders zetten onder een nieuwe Almeerse cricketclub."
Volgens Joor is cricket niet per definitie een sport voor mensen met een 'aardappel in de keel'. "Natuurlijk zijn die er wel, maar er zijn ook voldoende verenigingen die laagdrempeliger zijn, zoals Kampong. In Amsterdam heb je ook AAC en VVV en er zit zelfs in de Bijlmer een cricketclub."
In Almere speelde Joor destijds cricket in Stedenwijk. "Bij de Amstelveenstraat was een veldje. Mijn oom had van bezemstelen een stumps (onderdeel van een wicket, red.) gemaakt. Later kregen we een veld op de plek waar nu de hockeyclub zit. Toen die club te groot werd, moesten we verhuizen naar Haven. Dat veld werd slecht onderhouden. De animo nam af. In 2003 was het over."

Verlekkerd gezicht

Joor denkt dat in Almere ondertussen genoeg animo is om een nieuwe club op te richten. "De stad is er groot genoeg voor. Mijn vader en ik kijken wel eens met een verlekkerd gezicht naar het terrein dat naast het stadion van FC Omniworld ligt. Dat zou een mooie locatie zijn."
De spelregels van cricket zijn voor veel mensen erg ingewikkeld. Joor: "Dat komt omdat we in ons land niet opgroeien met cricket. Feitelijk is het niet zo heel moeilijk. Het is in een half uurtje uitgelegd. Ik ben het mijn dochter Diantha nu aan het leren."
Contact

Via dit artikel wil Joor graag in contact komen met andere Almeerse liefhebbers van cricket, of mensen die het willen leren. "Ze kunnen hun interesse kenbaar maken, door een e-mail te sturen naar cricket106@tele2.nl. Dat is uiteraard nog geheel vrijblijvend. We willen eerst eens kijken of er interesse is."
Het zou Joor niet verbazen als ook de gemeente voor een oriënterend gesprek te porren is. "Een stad met 180.000 inwoners zou toch eigenlijk een cricketveld moeten hebben."