Kempenaarfestival in De Meester

09 september 2008 22:00

ALMERE - De eerste editie van het Kempenaarfestival in podium De Meester aan de Rentmeesterstraat 2 in Stad zal vrijdagavond 19 september plaatsvinden.


Deze datum is niet zomaar gekozen. Het is de geboortedag van de in april 2007 plotseling overleden jongerenwerker René Kempenaar. Als eerbetoon aan René organiseert De Schoor dit festival voor Almeerse jongeren vanaf 14 jaar. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Allard Veldhuis gaat uitmaken wie de eerste Kempenaarprijs in ontvangst neemt. Het belooft een gevarieerde avond te worden met diverse optredens rond het thema straatcultuur.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Tijdens het juryberaad zijn special guests JAWAT! en U-NIQ uitgenodigd. De entree bedraagt 3,50 euro.

Almeerse Kei
Naast een optreden op het Bevrijdingsfestival 2009 en gratis studiotijd zal de winnaar zitting nemen in de jury van de Almeerse Kei, een onderscheiding die burgemeester Jorritsma op 28 november gaat uitreiken aan Almeerse kinderen tussen 4 en 12 jaar die hiervoor genomineerd zijn vanuit de Almeerse samenleving.