Kempenaarfestival ter nagedachtenis aan Almeerse jongerenwerker

24 september 2008 07:00

ALMERE - Ter nagedachtenis aan jongerenwerker Rene Kempenaar is de Kempenaarprijs in het leven geroepen. Dit is een prijs voor Almeers, jong talent, die jaarlijks uitgereikt zal worden tijdens het Kempenaarfestival. Afgelopen vrijdag vond dit festival plaats in Podium De Meester in Almere Stad.


Er is bewust gekozen om het festival op 19 september te laten plaatsvinden. Dat is namelijk de geboortedatum van Kempenaar.
Almeerse jongeren tussen de twaalf en vierentwintig jaar oud konden op deze avond optreden voor een jury waarin onder andere Allard Veldhuis en de zoon van Rene Kempenaar, Marvin, in plaatsnamen. Dans, zang, rap, alles kon, maar alleen beginnende talenten konden meedoen aan de prijsvraag. Elke act moest te maken hebben met het thema 'straatcultuur'.
De winnaar staat op een van de podia tijdens het Bevrijdingsfestival 2009, kreeg een trofee en neemt plaats in de jury van de Almeerse Kei, een lintje voor kinderen die een bijzondere prestatie hebben verricht. Daarnaast werd er nog opnametijd in de studio weggeven, gratis uren in de oefenkelder en gratis gebruik van de zaal om te oefenen.