KennisCafé Almere

23 februari 2011 06:00

ALMERE - Plusbibliotheek Flevoland organiseert donderdag 24 februari, in samenwerking met VUconnected, Windesheim Flevoland en de Open Universiteit, het tweede KennisCafé van dit jaar. Het thema van de avond is 'Stad en Onderwijs'.


Onderwijs is een hot item in Almere. Aan de ene kant van het spectrum worden veel lagere scholen als 'zeer zwak' beoordeeld en aan de andere kant start Hogeschool Windesheim Flevoland met grote ambities in Almere. Vanaf 19.45 uur zijn geïnteresseerden welkom in het Nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101. De toegang is gratis.
Tijdens het Kenniscafé gaat professor Arnold Reijndorp in op het belang van onderwijs én wat een stad aantrekkelijk maakt voor studenten. Dr. Kees Verhaar, programmaleider Onderzoek van het Nicis Institute, vertelt over talentontwikkeling. Windesheim Flevoland wordt vertegenwoordigd door bestuursvoorzitter prof. dr. Albert Cornelissen. Hij zal de plannen van Windesheim Flevoland toelichten. Peter van Schooten neemt de rol van gastheer op zich. De muziek is van 'Trick of Light': jazz met een hoofdrol voor de gitaar.

Fascinatie

Het KennisCafé is dé plek waar wetenschappers, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde bezoekers elkaar ontmoete en met elkaar in gesprek en debat te gaan. Bezoekers kunnen in het KennisCafé de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen. Kijk voor een verslag van de vorige kenniscafés op www.kenniscafealmere.nl.