KennisCafé gaat over geheimen

23 november 2011 06:00

STAD CENTRUM – Waarom hebben mensen geheimen? Is het slecht om geheimen te hebben? En welke rol spelen geheimen in de samenleving? Een paar vragen die aan bod komen tijdens het KennisCafé op donderdag 24 november.


Plusbibliotheek Flevoland organiseert, in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit, het zesde KennisCafé van dit jaar. Vanaf 19.45 uur zijn geïnteresseerden welkom in het Nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein 101. De toegang is gratis. Deze avond is het thema ‘Geheimen’.

Geheimen

Iedereen heeft een geheim. Maar waarom heb je een geheim? Is het slecht of juist goed om een geheim te hebben? Met dr. Andreas Wismeijer, universitair docent aan de Universiteit van Tilburg en medeauteur van ‘Geheimen, de psychologie van wat we niet vertellen’ gaan we in op de psychologie van het geheim.
Emeritus hoogleraar medische antropologie Sjaak van der Geest zet geheimen in antropologisch perspectief: welke rol spelen geheimen in onze samenleving, hoe gebruiken we geheimen in de omgang met elkaar en wat is de schoonheid van een geheim? Ook deze avond neemt Peter van Schooten de rol van gastheer op zich. De muziek is deze keer van Lady Acoustica, met pop, jazz en blues op fluit, gitaar en zang.
Info: www.kenniscafealmere.nl.