Kerstmarkt in de havenkom

07 december 2011 06:00

HAVEN – Aan de Sluiskade in de havenkom is zaterdag 10 december van 14.00 tot 21.00 uur een kerstmarkt.


Het wordt een kleinschalige ouderwetse kerstmarkt met mooie, originele en winterse cadeaus voor onder de kerstboom. Om de kerstsfeer te verhogen zullen er twee dames-kwartetten live optreden. Zij zingen de mooiste kerstsongs. ’s Middags zal het stoomschip 'De Succes' aanmeren en officieel omgevlagd worden, zodat Almere Haven voortaan haar vaste thuishaven zal zijn.
Nicoline Lenskens, eigenaresse van Jewels of Nile, is de initiator van de kerstmarkt. “Al een aantal sta ik regelmatig op diverse kunstmarkten om mijn handvervaardigde glassieraden aan te bieden. Ook ‘ouderwetse’ kerstmarkten zijn leuk om aan deel te nemen. Ik vond het een gemis dat er in mijn woonplaats, Almere Haven, nog geen echte kerstmarkt was. Dus heb ik samen met mijn man en een vriend dit jaar zelf een kerstmarkt opgezet. De bedoeling is om een kleinschalige, gezellige kerstmarkt van zo’n 25 kramen neer te zetten met mooie, originele cadeautjes en leuke hebbedingen voor onder de kerstboom.”
De standhouders hebben veel producten handgemaakt. Nicoline enthousiast: “Er zijn dus veel originele producten te vinden.” Typisch winterse versnaperingen als erwtensoep en glühwein zullen niet ontbreken.
Kijk voor een overzicht van de standhouders en meer info op www.kerstmarktalmerehaven.nl.