Kerstvakantie: Schaats FUN activiteiten op Schipperplein

17 december 2008 08:00

ALMERE - In de kerstvakantie kan liefhebbers leren schaatsen. Van maandag 22 tot en met woensdag 24 december geeft de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) samen met De Schoor schaatslessen op het ijsbaantje tegenover DooWorld bij het Schipperplein.


De kaarten voor de schaatslessen en het bowlen worden verkocht op vrijdag 19 december van 6.00 tot 17.30 uur bij het Schipperplein. Deze vakantie FUN activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot met 12 jaar. Iedereen krijgt na afloop een diploma en gratis chocolademelk bij DooWorld, tegen inlevering van de bon in deze krant.
Er kan gekozen worden uit twee lestijden van één uur. De eerste les begint om 10.00 uur en de tweede om 11.30 uur. De kosten bedragen één euro per lesuur, schaatsen huren kan voor twee euro. Per uur is er plaats voor circa vijftig kinderen, dus tijdig reserveren is belangrijk. De lessen worden gegeven door instructeurs van de Almeerse Schaats Vereniging.
In dezelfde periode is er iedere middag een mini-elfstedentocht van 13.15 tot14.15 uur. De hele middag kunnen er schaatsen gehuurd worden. De kosten bedragen 1 euro per kaart en twee euro voor schaatshuur (borg is noodzakelijk)

Geefeenkoe.nl

De opbrengst van de mini-elfstedentocht is voor de stichting 'geefeenkoe.nl'. Door het kopen van een koe worden gezinnen met een gehandicapt kind in Kirgizië ondersteund.
Indien er nog kaarten beschikbaar zijn worden deze aan de schaatsbaan verkocht. Meer informatie op www.asv-almere.nl.