Keurige dame besteelt ouderen

11 februari 2010 08:00

BUITEN - In twee wijken in Almere Buiten heeft een dame ouderen bestolen. Opvallend is dat de vrouw een beroep doet op de hulpvaardigheid van oudere mensen. De politie waarschuwt daarom om alert te zijn en onbekende(n) niet zomaar binnen te laten.


In de Landgoederenbuurt en de Bouwmeesterbuurt in Buiten heeft een vrouw bij meerdere oudere mensen aangebeld met een smoes. Remco Fennema, wijkagent van de twee wijken: "Opvallend is dat de dame er keurig uitziet. Ze heeft blond haar en gaat netjes gekleed. Ze doet zich voor als een buurvrouw van verderop en zegt dat ze lekkage heeft in haar huis." In een ander geval zei de dame dat ze wilde weten waar de Nuon-aansluiting zat, omdat ze daarmee problemen had.
Met haar verhaal zaait de dame paniek. "Die ouderen willen haar graag helpen en laten haar dan binnen." Fennema beaamt: "Zij doet echt een dringend beroep op de hulpvaardigheid van deze ouderen." Vermoedelijk doet de dame iets op de voordeur waardoor het slot blokkeert. Als ze eenmaal met de ouderen in de woonkamer is, sluipt een handlanger de woning in op zoek naar waardevolle spullen. De wijkagent: "Sieraden, bankpassen en contant geld dat binnen handbereik ligt, nemen ze mee."
De politie waarschuwt Almeerders uit Buiten dan ook om alert te zijn.
Fennema: "Laat onbekende(n) niet binnen, wat het verhaal ook is." Werknemers van Nuon hebben altijd een legitimatie waar naar gevraagd kan worden.


IN KADER

Tips van de wijkagent:

1.   Laat onbekende(n) niet de woning betreden, wat hun verhaal ook is.
2.   Meld bij onraad of vermoedens dat iets niet in de haak is, de wijkagent Remco Fennema op 0900-8844.
3.   Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem indien de verdachte een bekende is.
4.   Oudere mensen mogen via 112 bellen, ook als de dame in kwestie al binnen is of net weg is.