Keurmerk Brede Almeerse Scholen voor De Compositie

20 oktober 2009 07:00

TUSSEN DE VAARTEN - De Compositie in Tussen de Vaarten heeft het keurmerk Brede Almeerse Scholen behaald. Vanaf april 2009 is De Compositie een Brede Almeerse School. De officiële uitreiking van het keurmerkcertificaat vond dinsdag 13 oktober plaats.


In het bijzijn van het personeel van de brede school hebben Bettina van Pienbroek (gemeentelijk beleidsadviseur) en Annet Tuinstra (Stedelijk consulent brede school) het keurmerkcertificaat uitgereikt aan het managementteam van brede school De Compositie. Brede school De Compositie heeft in het voorjaar bezoek gehad van de door de gemeente aangestelde keurmeester. De Compositie bleek aan alle tien de kwaliteitscriteria te voldoen en is dan ook sinds april een Brede Almeerse School.

Brede school in Almere

Een brede school in Almere is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Ze hebben schriftelijke afspraken gemaakt en maken samen een jaarwerkplan.
De organisaties die betrokken zijn bij brede school De Compositie zijn uk en La Luna met een bso en een kinderdagverblijf, De Schoor met peuterspeelzaal Klein Duimpje en Jenaplanbasisschool De Compositie. Deze zijn allen gevestigd in hetzelfde pand. In eerste instantie heeft brede school De Compositie het aanbod toegespitst op de kinderen van de wijk Tussen de Vaarten.
Activiteiten voor kinderen

Brede school De Compositie verzorgt activiteiten voor kinderen voor, tijdens en na schooltijd. Bijvoorbeeld een sportinstuif, kookclub en droomspeelbus. Deze activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de behoeften en de wensen van kinderen (en ouders) in de buurt. De activiteiten zijn na inschrijving tegen een kleine vergoeding te bezoeken.
Een activiteitennieuwsbrief, genaamd de activiteitenladder, informeert kinderen en ouders vier keer per jaar over het steeds wisselende aanbod. De activiteitenladder wordt in een groot deel van de wijk verspreid zodat zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen. Ook de kinderen die gebruik maken van de kinderopvang bij La Luna en uk nemen deel aan de activiteiten.