Kick-off Mobiliteitscentrum Flevoland op 6 april

01 april 2009 17:00

RANDSTAD - Vestigingsmanager WERKbedrijf Almere Jos Toussaint, opent maandag 6 april het Mobiliteitscentrum Flevoland. Dit is een bureau waarin het UWV WERKbedrijf en verschillende partners samenwerken bij personele problemen die door de economische crisis zijn ontstaan bij Flevolandse bedrijven. Als locatie heeft het UWV gekozen voor Almere.


“Dit Mobiliteitscentrum is een initiatief van UWV en biedt de mogelijkheid om verschillende partijen, zowel publiek als privaat, te laten samenwerken”, zegt projectleider Renate Voorn van het UWV WERKbedrijf. “De bedrijven die boventallig personeel krijgen kunnen via het Mobiliteitscentrum kijken of er alternatieven zijn.”
Haar collega Timo Nieuwboer vult aan: “We geven advies aan bedrijven en werknemers hoe de overstap te maken van ‘werk naar werk’. Voornamelijk als schakelpunt voor andere bedrijven in de provincie. Maar ook geven we informatie en advies over arbeidsrechtelijke zaken. Werknemers maar ook werkgevers kunnen immers met veel vragen zitten.”
Uitgangspunt is dat behalve alle gemeenten in Flevoland ook de provincie zelf participeert. Voorn: “Maar het blijft hier niet bij. Ook bedrijfskringen, opleiders en arbeidsbemiddelaars doen mee.”
Bedrijven die advies en informatie willen kunnen telefonisch contact opnemen met Renate Voorn of Timo Nieuwboer van UWV WERKbedrijf. Zij komen ter plaatse langs om kosteloos de mogelijkheden te bespreken en/of een actieplan uit te werken.
Het startschot van het Mobiliteitscentrum Flevoland wordt maandag 6 april gegeven in het WTC Alnovum. Leerlingen van PRO Almere zorgen voor de feestelijke aankleding.

Mobiliteitscentrum Flevoland
Randstad 20-04
1314 BA Almere
036-7507575