Kids en modeliefhebbers ruimschoots aan hun trekken op het Evenaar Festival

15 april 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - Voor de derde maal vindt in Almere Buiten het Evenaar Festival plaats: zaterdag 30 en zondag 31 mei bruist het winkelcentrum en het evenemententerrein langs de Evenaar van de festiviteiten met talentvolle (lokale) artiesten, allerlei activiteiten voor jong en oud, muziek, kunst, sport en cultuur.


Voor modeliefhebbers en iedereen die zich wil laten inspireren door de nieuwste zomermode vindt op zaterdag 30 mei ‘Evenaar met Allure’ plaats, een combinatie van een modeshow en dans. ‘Evenaar met Allure’ is te vinden op het Regenboogplein. Op een acht meter lange catwalk wordt een modeshow georganiseerd waar jonge getalenteerde modeontwerpers én mannequins een kans krijgen hun kunsten te showen. Tegelijkertijd laten verschillende bedrijven uit de omgeving hun zomer collectie zien. De lijst is van deelnemers is nog niet helemaal volledig, maar de volgende bedrijven hebben in elk geval hun medewerking toegezegd: Like Site dames en heren kleding, Bo Demi dames kleding, Broekhuizen schoenen, Nelly grote maten, Mija kleding verhuur en trouwkleding, T-shirts met een bootschap samen met nieuw ontworpen kleding, Kelder met kinderkleding, HEMA met gezinskleding. Er zijn modellen in alle leeftijden van 1 tot 70 jaar en zij dragen kleding in maat 92 tot 52 .
De show wordt gepresenteerd door een Yvonne Goossens, een heuse ladyspeaker en wordt afgewisseld met verschillende soorten dans.
Voor alle kinderen die het Evenaar Festival bezoeken moet het Kidsplein het hoogtepunt zijn. Dit speciale plein voor kinderen is op beide festivaldagen te vinden op het Evenaarplein. Er worden veel spannende, spectaculaire, actieve en creatieve activiteiten georganiseerd. Op het programma staan onder andere archeologie, teakwondo, breakdance, streetdance, brazillian dance, graffiti, grimeren, theater, techniek en een echt labaratorium. Een aantal activiteiten worden bedacht en georganiseerd door ROC Studenten, die dit doen in het kader van hun opleiding. De allerkleinsten en hun ouders kunnen terecht in de tent van UK, daar zijn ook verzorgingsfaciliteiten aanwezig.
Dus de oproep aan alle kids is: Laat je zien en doe mee op het Kidsplein !
Het Kidsplein wordt mogelijk gemaakt door UK, ROC Flevoland, Gemeente Almere en diverse bedrijven. De activiteiten worden gecoördineerd door Gwenny Claasz Coockson van de Schoor.
Voor meer informatie en het hele programma van het Evenaar Festival, kijk op www.evenaarfestival.nl