Kiekendief ontstemd over komst woontorens

16 oktober 2008 13:03

ALMERE - "In en in triest voel ik mij", verzucht de 49-jarige Lia Hendriks uit Danswijk. Ze is vrijwilligster bij zorgcentrum De Kiekendief en is ontzet over de komst van de drie hoge woontorens, die zeer waarschijnlijk zullen verrijzen vlakbij het zorgcentrum. "Bewoners zullen veel last hebben van de toekomstige woontorens", zegt zij.


"De gemeente heeft nu plannen om direct vóór De Kiekendief drie hoge woontorens te gaan bouwen", vertelt Hendriks. "En er komen ook nog een parkeergarage en een weg om deze garage te kunnen bereiken."
Ruim acht jaar werkt Hendriks als vrijwilliger bij zorgcentrum De Kiekendief. Iedere maandagmiddag wandelt zij met zeven andere vrijwilligers, met bewoners van de Kiekendief die rolstoelbehoeftig zijn. Hendriks: "Zij komen niet veel meer buiten vanwege hun handicap. Sommigen slijten hier hun laatste jaren van hun leven. Anderen wonen er vanwege een ongeluk, of een hersenbloeding en zijn op jonge leeftijd afhankelijk van de zorg van anderen." Ze vervolgt op indringende toon: "De jongste bewoner is 49 jaar. Moet je nagaan als die dertig jaar tegen zulke torens moet aankijken…"
Prachtige boswandelingen maken zit er vaak niet in voor de bewoners. "Het enige lichtpuntje is de wandeling langs het water in de Olstgracht en de balkons die er op uitkijken."
Hendriks is van mening dat de komst van de woontorens een zeer negatief effect heeft op het woongenot. "Regelmatig zie ik bewoners nu in het zonnetje op het terras zitten, of op de banken vlakbij de ingang. Genietend van het mooie uitzicht en de zon op hun gezicht. Wat als ze dit niet meer hebben?", vraagt de betrokken vrijwilligster zich hardop af. "Naast het prachtige uitzicht verdwijnt bovendien veel licht uit de huiskamertjes. De gemeente heeft daar geen oog voor. Schandalig!" Ze heeft de gemeente aandacht gevraagd voor dit onderwerp. "Ik hoop dat ze willen reageren…"
Vlak voor het ter perse gaan van de krant was er nog geen reactie van de gemeente.