Kijken in een echte brandweerauto bij Kindercentrum de Parel

08 juni 2011 05:00

RANDSTAD - De kinderen van Kindercentrum de Parel hadden afgelopen maandag een bijzondere middag. Er was een brandweerman met brandweerauto op bezoek. Alle kinderen mochten komen en alles vragen wat ze wilde weten. Natuurlijk werd er ook gekeken hoe een echte brandweerauto er nu van binnen uitziet.


Van te voren hadden de kinderen bedacht wat ze wilde vragen aan de brandweer. Zo was er een vraag ‘hoe weet je hoeveel water je nodig hebt om een brand te blussen?’ En ‘hoeveel branden zijn er op een dag?’ En natuurlijk ‘Mag ik een keertje mee?’ De allerbelangrijkste vraag was: ‘mag de sirene aan?’ Heel even mochten de kinderen de sirene horen.
De dag stond in het teken van de brandweer. De kinderen hebben brandweerauto’s geknutseld, met een ladder en zwarte wielen en een echte brandweerslang. Ze hebben gedanst op brandweerliedjes en ze natuurlijk gezongen. De brandweerman had voor iedereen nog een mooie brandweer-kleurplaat.
De kinderen hebben genoten van de brandweerdag en zullen het deze week nog uitgebreid over de brandweer hebben.

Beroepen

Kindercentrum de Parel staat in de maanden juni en september in het teken van beroepen. De kinderen vertellen in de kring wat hun ouders voor beroepen hebben en er worden spelletjes gespeeld met het thema beroep. De politie, een ambulance en iemand die de kinderen gaat leren goed hun tanden te poetsen, komen dit jaar nog langs bij Kindercentrum de Parel.
Kindercentrum de Parel is gevestigd aan de Randstad 22-57 in Almere Stad. Kijk voor meer informatie op www.kcdeparel.nl of bel naar 036-5306106.