Kijken, luisteren, proeven en meedoen tijdens Archeologiedag op De KemphaanAlmeers eten in de steentijd

19 augustus 2009 07:00

HAVEN CENTRUM - De archeologietentoonstelling 'Eet Smakelijk! 10.000 Jaar eten in Almere' is nog tot en met zondag 23 augustus gratis te zien in Corrosia! in Almere Haven aan de Markt 5. De tentoonstelling is onderdeel van de expositie Smaakmakers: kunst over dagelijkse kost.De tentoonstelling is de derde expositie van Bureau Archeologie van de gemeente Almere die de bijzondere archeologie van Almere belicht. Eet Smakelijk! gaat over eten door de eeuwen heen. Aan de hand van het onderwerp eten worden vondsten van de Steentijd en de Zuiderzeetijd belicht. Wat at men toen, hoe kwam men aan voedsel en hoe werd het bewaard?
De tentoonstelling is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Reizende expositie

Vanaf woensdag 26 augustus tot en met zondag 25 oktober is de PABO Almere de standplaats van de tentoonstelling, daarna is deze van woensdag 28 oktober tot en met zondag 3 januari 2010 te zien in het Kunstlokaal NS, station Almere Muziekwijk.
Prehistorisch winkelen op Archeologiedag

Zondag 23 augustus van 11.00 tot 17.00 uur is het Archeologiedag op Stadslandgoed de Kemphaan. De twee hoofdgebieden van de archeologie in Almere, de Zuiderzee- en de Steentijd, worden belicht. Prehistorisch winkelen in de natuur, vuur maken zonder lucifers, Kemphaanbier proeven en horen over bier aan boord van schepen, eigen botvondsten laten bekijken door een archeozoöloog, zien hoe scheepstouw gemaakt wordt en zelf breeuwen en vissen vangen zoals de scheepslui dit deden.
Meer informatie over de Archeologiedag is te vinden via www.almere.nl/archeologie of www.kemphaan.nl.