Kinderactiviteiten in Steden- en Kruidenwijk

01 juni 2011 05:00

ALMERE – De stichting I Wanna Be is vorige week gestart met een aantal nieuwe projecten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Meiden werken in tien weken naar een Miss Verkiezing toe en jongens gaan onder de naam Active Boys ‘stoere dingen’ doen.


De activiteiten worden gehouden in buurthuis De Inloop aan het 's Hertogenboschplein 8 in Stedenwijk en in activiteitencentrum Het Karwij aan het Lavendelplantsoen 59 in Kruidenwijk.
In tien weken krijgen meisjes dans-, drama- en catwalklessen, een cursus sieraden maken en een fotoshoot. Tabitha Adegite-Willemsen, voorzitter van de stichting I Wanna Be benadrukt: “Het gaat absoluut niet om een schoonheidswedstrijd. De meiden worden niet beoordeeld op hun uiterlijk, maar puur om de educatieve en emotionele ontwikkeling van de meisjes. Natuurlijk is het ook om nieuwe vriendinnen te maken.”
Onder de naam Active Boys gaan de jongens stoere dingen doen zoals breakdance, kickboksen en een panna-knock-out-tournement.
Tabitha: “Wij willen jongeren stimuleren het maximale uit zichzelf en hun talenten te halen. Met deze activiteiten kunnen we ook de ‘jonkies’ bereiken. De workshops worden geleid door jongeren en stagiaires van de stichting.”
Meedoen kost 3 euro per keer en van tevoren aanmelden is niet nodig. De kinderen krijgen altijd een hapje en een drankje.