Kinderboekenschrijver Ted van Lieshout trapt afKinderboekenweek 2011 start 5 oktober

28 september 2011 05:00

STAD CENTRUM – De Kinderboekenweek 2011 gaat op woensdag 5 oktober van start. Het thema van deze 57ste Kinderboekenweek is ‘Superhelden; over dapper durven zijn’.


De Kinderboekenweek wordt feestelijk ingeluid op woensdag 5 oktober om 14.00 uur in de nieuwe bibliotheek met een ontmoeting met kinderboekenschrijver Ted van Lieshout. Hij leest voor uit zijn nieuwe boek ‘Ik ben een held’. Verder zijn er workshops Superheldenmedaille en Superbutton maken in de bibliotheken in Haven en Buiten. Alles is gratis toegankelijk. Bijna alle dagen van de Kinderboekenweek zijn er leuke gratis voorstellingen, workshops en ontmoetingen met kinderboekenschrijvers in de nieuwe bibliotheek en in Selexyz Scheltema. Kijk voor het volledige programma op de website www.kinderboekenweekinalmere.nl.

Spetterend slotfeest
Zaterdag 15 oktober vindt in Schouwburg Almere en op de Esplanade een spetterend slotfeest van de Kinderboekenweek plaats. Van 12.00 tot 16.00 uur is er van alles toe doen: theatervoorstellingen, schrijvers ontmoeten en natuurlijk verschillende gratis workshops. Op het slotfeest zijn ook veel bekende schrijvers aanwezig. In de entreehal van Schouwburg Almere staat een grote boekenkraam van boekhandel Selexyz Scheltema Almere waarin de aanwezige schrijvers en tekenaars hun boeken signeren, voorlezen of een quiz spelen. Aanmelden voor de ontmoetingen kan bij de informatiebalie in de entreehal.