Kinderboekenweek 2008 sluit landelijk af in Almere

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - Het centrum van Almere staat op de laatste dag van de Kinderboekenweek, zaterdag 11 oktober volledig in het teken van kinderen en boeken.


De hele Kinderboekenweek is dan al gewerkt aan het langste kindergedicht, waar om 16.00 uur in de Grote Zaal van Schouwburg Almere een punt achter gezet wordt door kinderboekenschrijver Hans Hagen. Hiermee sluit hij dan ook officieel de 54ste Kinderboekenweek af. Sipke Jan Bousema presenteert de afsluiting.
In de Schouwburg zijn verschillende gratis kindervoorstellingen, waaronder een poëtisch en muzikaal optreden door Hans Hagen, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2008, en Monique Hagen en een Popconcert van Theatergroep Terra. Bezoekers kunnen speeddaten met bekende dichters, schrijvers en illustratoren, waaronder Dichter des Vaderlands, Driek van Wissen, tekenaar Sieb Posthuma en schrijfster Francine Oomen.
Gedurende de hele week kunnen kinderen schrijven aan het Langste Kindergedicht Allertijden. En op zaterdag 11 oktober kan elke jonge bezoeker in Schouwburg Almere ook nog meeschrijven.
Kinderen kunnen op zaterdag 11 oktober met het Kinderboekenweekgeschenk gratis met de trein reizen naar Almere. Er rijdt ook een paardentram van het station naar de Schouwburg met de stadsomroeper Gerard Poot als gids.
Voor meer informatie: www.kinderboekenweekinalmere.nl. (Foto: aangeleverd)