Kindercentrum heeft label 'wij zijn luier groen'The Little Pony viert 20-jarig bestaan

14 september 2009 07:00

FAUNABUURT - Afgelopen zaterdag vierde Kindercentrum The Little Pony het 20-jarig bestaan met een groot feest aan de Giraffeweg. Veel nieuwe en oude vriendjes kwamen met hun ouders meefeesten en maakten er een speciale dag van.


"Twintig jaar geleden begon mijn oma in de Bloemenbuurt met de opvang van tien kindjes. Inmiddels zijn er vijf vestigingen van Kindercentrum The Little Pony", zegt eigenaresse Fabiana Tramm van The Little Pony. Ze is trots wat de organisatie in twintig jaar heeft bereikt. "We hebben het beleid van onze oma voortgezet en staan garant voor kwaliteit, hygiëne en kinderopvang op maat. We zijn een echt familiebedrijf dat zich richt op de opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar. We streven ernaar om de kinderen zodanig te stimuleren in hun ontwikkeling, dat zij zich gemakkelijk kunnen aanpassen in de maatschappij." De centra van The Little Pony bieden daarom aantrekkelijke groepsruimten, uitdagend en educatief speelmateriaal."


Luier groen

Als eerste kindercentrum in Almere heeft The Little Pony het label 'wij zijn luier groen' mogen ontvangen. Deze nieuwe generatie luiers van Joppies bevat geen houtpulp meer. Tramm: "Wij verbruiken zo'n 10.000 luiers per maand en willen dit zo milieuvriendelijk mogelijk doen. Maar ook het comfort is prima. Doordat de luier minder dik is, kan de warmte makkelijker ontsnappen. Daardoor krijgen baby's ook veel minder luieruitslag."
De luiers zorgen ervoor dat er drie tot vijf bomen per kind minder hoeven te worden gekapt. Bovendien zorgt de luier voor 30 % minder afval. The Little Pony gaat in de toekomst de luiers laten recyclen door Joppies.
Afgelopen zaterdag vierde The Little Pony haar 20-jarig bestaan met een groot feest aan de Giraffeweg 9 in Buiten. "Dat is onze nieuwste vestiging", zegt Tramm. "Daar is ruimte voor nieuwe kinderen. Maar ook op de overige locaties is er nog ruimte. Wie geïnteresseerd mag altijd contact met ons opnemen."
The Little Pony
Postbus 30166
1303 AD ALMERE
036 5320019
info@thelittlepony.nl
www.thelittlepony.nl