Kinderdagverblijf uk doremi heeft erkenning Voor- en Vroegschoolse Educatie

22 april 2010 07:00

MUZIEKWIJK - Wethouder van onderwijs, economie en sociale zaken, Martine Visser, heeft donderdag 15 april uk doremi aan de Lierstraat 11 officieel geopend als voor- en vroegschools educatief kinderdagverblijf. Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) is ontwikkeld om kinderen extra ondersteuning te bieden die zij soms nodig hebben.


Martine Visser vindt het initiatief van VVE binnen de kinderopvang erg belangrijk en ondersteunt het om die reden. Met twee kinderen opende ze het pand officieel met een mooie gouden sleutel. De peuters volbrachten hun zeer belangrijke taak en gloeiden van trots toen de aanwezigen applaudisseerden.
VVE is een speciaal onderwijsprogramma bestemd voor jonge kinderen met een (taal)achterstand. Er zijn verschillende programma's waarmee gewerkt wordt, binnen uk is dit het programma Startblokken. Door hiermee te beginnen op het kinderdagverblijf wordt voorkomen dat kinderen een achterstand oplopen voor ze naar de basisschool gaan. De pedagogisch medewerkers volgen hiervoor een training om met deze methode op de groepen te kunnen werken. Aicha Bahara, vestigingsmanager uk doremi. "VVE is voor ons een unieke mogelijkheid om de kinderen op ons kinderdagverblijf actief te stimuleren in hun ontwikkeling". Voor de kinderen is het aanbod op het kinderdagverblijf nog meer gericht op het stimuleren van hun ontwikkeling.

Unieke kinderopvang

uk is een professionele kinderopvangorganisatie voor kinderen van 0 - 13 jaar. uk heeft 45 locaties verspreid over Almere, Amsterdam en Haarlem. Sinds 2001 heeft uk het HKZ/ISO certificaat, hét kwaliteitskeurmerk specifiek voor de kinderopvang.