Kinderen actief in Almeerse natuur

02 maart 2011 06:00

ALMERE - Kinderen van zeven basisscholen uit Almere zijn deze winter enthousiast aan de slag gegaan in de natuur in Almere met de lessen 'Je school kan de boom in!' Zagen, snoeien en takkenrillen maken.


In het Hannie Schaftpark waren twee scholen druk met het maken van een struinpad. In Almere Buiten werd door basisschool Aurora wilgen geknot. Ook in het Beatrixpark en in Almere Haven hebben kinderen gezaagd en met takken gesleept en gesjouwd. Dit seizoen helpen voor het eerst kinderen in het Lumièrepark met beheer in hun eigen omgeving. Begin maart gaan ze de uitgelopen wilgengrienden een kopje kleiner maken.
Petra Borsch en Ria Heemskerk van Landschapsbeheer Flevoland, die de kinderen begeleiden tijdens hun werkzaamheden, kijken terug op een geslaagd seizoen. "Natuurlessen kun je natuurlijk binnen in een lokaal geven, maar met 'Je school kan de boom in!' gaan de kinderen lekker naar buiten. Ze leren zo op een heel leuke manier over natuur en landschap en het onderhoud daarvan. En zeg nou zelf: het is natuurlijk ook erg stoer om te leren zagen", zegt Petra. Scholen en kinderen zijn erg enthousiast. Dit seizoen doen in heel Flevoland maar liefst 35 klassen mee aan het project. In totaal zo'n 850 kinderen.
'Je school kan de boom in!' loopt van november tot half maart. Het zit er voor dit seizoen bijna op. In oktober volgt een frisse start. Nieuwe scholen zijn welkom.