Kinderen boetseren met Almeerse kunstenaar"De creativiteit was niet te stuiten"

07 januari 2009 08:00

ALMERE - De Almeerse beeldend kunstenaar Bor Levueh heeft eind december voor kinderen in de buitenschoolse opvang (bso) Blink een workshop boetseren verzorgd. Hieronder zijn verslag.


Door Bor Levueh

Het is van groot belang om de creativiteit bij kinderen in een vroeg stadium te ontwikkelen. Hakken in steen, wat mijn normale bezigheid is, is natuurlijk geen optie voor twintig kinderen van 4 tot 7 jaar. Dus werd het boetseren met klei, en dan natuurlijk de echte Hollandse rivierklei.
Ik wist in het geheel niet hoe dit zou uitpakken en of we de kinderen hier wel een dag mee bezig konden houden. Een groter enthousiasme heb ik nog niet eerder meegemaakt. Na een korte uitleg over beeldhouwen werden ze aan het werk gezet met de opdracht: maak een dier. Dat mocht een bestaand dier zijn of een eigen fantasie-dier.
De creativiteit was niet te stuiten. Slangen, krokodillen, een parkiet en een paar dinosaurussen, maar ook fantasiedieren waarbij het 'dier' soms niet meer was te herkennen. Maar ze waren allemaal zeer intensief maar ook creatief bezig. En dat is waar het om draaide. De fantasie en creativiteit van kinderen prikkelen waardoor ze zich kunnen ontwikkelen en hun gevoel naar buiten kunnen brengen. Als ik hieraan een kleine bijdrage heb kunnen leveren, ben ik een gelukkig mens.
Op de site www.borlevueh.nl is een fotocollage te vinden van deze dag.