Kinderen maken eigen film- of boekscène

02 april 2010 09:25

STAD CENTRUM - Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen woensdag 31 maart op avontuur in de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein 10 de onbegrensde mogelijkheden van hun fantasie ontdekken. Kinderen acteren en fotograferen hun zelfverzonnen scènes, met de nieuwe bibliotheek als decor.


Kunstenaar Yeb Wiersma leidt de ontdekkingstocht door het nieuwe gebouw in de workshop Storyville. Van de roltrap naar de boeken en van de wc's naar de kantoren van de bibliothecarissen maken de kinderen een kunstwerk. Een eigen verhaal wordt met foto's vastgelegd. Deze worden na afloop getoond op het grote digitale projectiescherm bij de ingang van de nieuwe bibliotheek.
De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur en de kosten zijn 5 euro per kind. Aanmelden kan via www.depaviljoens.nl of door te mailen of bellen naar Annelien Kers: akers@depaviljoens.nl/036-5450400.

Kunstwerk Storyville (2010) in de nieuwe bibliotheek

De workshop vindt plaats naar aanleiding van de onthulling van Storyville (2010), het kunstwerk dat Yeb Wiersma speciaal voor de nieuwe bibliotheek heeft gemaakt. Volgens haar is de nieuwe bibliotheek een plaats waar je eindeloos kan rondstruinen en waar ontelbare verhalen ronddwarrelen in het ruimteschipachtige gebouw dat midden in het stadshart van Almere ligt.
Ontdek het kunstwerk op de bovenste verdieping van de bibliotheek. Storyville behoort tot De Collectie Almere en wordt beheerd door Museum De Paviljoens. (Foto: aangeleverd)