Kinderen met lampion door Stedenwijk

01 januari 2010 07:48

STEDENWIJK - Vanaf het Haarlemplein is woensdag 23 december voor de eerste keer de lampionoptocht in Stedenwijk gelopen. Onder het motto 'Stralend Stedenwijk' liepen kinderen uit de wijk met een lampion van het Haarlemplein via de Alkmaargracht naar de Breukelengracht en weer terug.


De lampionoptocht was een aanvulling op de gebruikelijke drijvende kerstbomen in de Breukelengracht. De optocht was een samenwerking tussen de buurtcommissies Gracht & Gordel en 't Groene Hart en is volledig gesponsord door Ymere.

Stralend Stedenwijk

In de maand december worden de Alkmaar- en de Breukelengracht in het teken van het licht geplaatst. De bewoners zijn gevraagd om hun huis uitbundig te versieren met verlichting. Het was mogelijk om de verlichting hiervoor te lenen evenals een kerstboom voor buiten bij de buurtcommissie Gracht & Gordel. Als tegenprestatie hoeven de bewoners slechts wat stroom te leveren voor de drijvende kerstbomen.
Integrale wijkaanpak

Stedenwijk is een van de oudste wijken van Almere Stad. Om te zorgen dat het prettig wonen, werken en leven blijft in deze wijk hebben Gemeente Almere, de woningcorporaties (GoedeStede, de Alliantie Flevoland en Ymere) en vele andere partijen afgesproken om de komende jaren extra te investeren in de woningen, de openbare ruimte, de veiligheid en voorzieningen en activiteiten gericht op ontmoeting en vrije tijd in Stedenwijk; de zogenaamde integrale wijkaanpak.