Kinderen ontwerpen eigen 'KlokHUIS' in Cascadepark

11 februari 2009 08:00

CASCADEPARK - Het jeugdprogramma van NPS Klokhuis is vorige week gestart met het project 'Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS'. Met dit project krijgen kinderen de mogelijkheid zélf een huis te ontwerpen, dat vervolgens daadwerkelijk wordt gebouwd, in het Cascadepark in Almere Poort.


Kamer voor kamer mogen kinderen zelf een ontwerp maken voor hun 'droomhuis'. Alles kan en mag. Er wordt begonnen met het ontwerp voor de slaapkamer. Op de website van het Klokhuis zijn de ideeën van de kinderen te zien. Waaronder een magnetisch zweefbed in een AZ-kamer, een kamer met daarin een bed dat kan vliegen, een slaap-hang-trampoline of een kamer als onderzeeër, om de vissen en dolfijnen te zien zwemmen.
De 'Klokhuis-architecten', de die de ontwerpwedstrijd winnen, gaan in mei 2009 aan de slag met hoofdarchitect Jord den Hollander om van alle ontwerpen samen één ontwerp voor 'Het KlokHUIS' te maken. In 2010 moet het huis in 'Park de Groene Slinger' in het Cascadepark staan.

Etalage van duurzaamheid

Wethouder Adri Duivesteijn: "De samenwerking met Het Klokhuis is geen toeval. Het project sluit naadloos aan op onze ambities op het gebied van particulier opdrachtgeverschap en duurzaamheid." De wethouder heeft dan ook een brief gestuurd naar alle Almeerse basisscholen, als officiële oproep om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd, om op die manier samen de stad te maken. Het KlokHUIS wordt gebouwd in het Cascadepark. "Een bijzondere locatie", vindt Duivesteijn. "Het Cascadepark - dat ligt in het nieuwe stadsdeel Almere Poort - wordt een 'etalage van duurzaamheid'; de ideale locatie voor het KlokHUIS."
'IkbouwmijnKlokHUISinAlmere' moet een unieke woning worden die nergens anders te vinden is.
Meer informatie over de ontwerpwedstrijd is te vinden op de website van Het Klokhuis: www.hetklokhuis.nl.