Kinderopvang Klavertje VierErkende kinderopvang aan huis

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Daniëlle Meiring uit Almere is haar eigen kinderopvang Klavertje Vier gestart. In haar woning in de Stripheldenbuurt kan zij als gastouderopvang bieden aan vier tot zes kinderen per dag. Doordat haar 'crèche aan huis' officieel erkend is, hebben ouders recht op een toelage in de kinderopvang van de belastingdienst.


Daniëlle Meiring heeft een afgeronde HBO-opleiding als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werkt al vijftien jaar in de kinderopvang. Het voordeel van kleinschalige kinderopvang zit volgens haar in het feit dat er meer ruimte is voor de specifieke wensen van de ouders. Bovendien kan Klavertje Vier 'flexibele' kinderopvang bieden, van maandag tot en met vrijdag.
Naast dagopvang (halve en hele dagen) bied ze ook naschoolse opvang aan. Als ouders een keer omhoog zitten is het altijd mogelijk om van dag te ruilen. Of om een paar losse uurtjes extra af te nemen.
Bij Klavertje Vier wordt namelijk een uurtarief gehanteerd, waardoor ouders alleen de afgesproken contracturen betalen. Ook krijgen de ouders vijftig procent korting als ze zelf langer dan een week op vakantie gaan of als hun kind langer dan een week ziek is. De tarieven verschillen per situatie (aantal uren, aantal kinderen), maar komen gemiddeld op 5,39 bruto per uur.
Voor meer informatie 036-5356902/06-12291199.