Kinderraad Kruidenwijk zoekt leden

29 februari 2012 06:00

KRUIDENWIJK – De kinderraad in multi-club Het Karwij aan het Lavendelplantsoen 59 is weer gestart. Sinds 15 februari komt een groep van vier kinderen uit Kruidenwijk elke woensdag van 13.30 tot 14.30 uur samen om te praten over hun wijk. Er kunnen zich nog zes kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool aanmelden.


Linda de Vries en Krish Oedietram, kinderwerkers bij De Schoor, begeleiden de kinderen in het uitwerken en realiseren van hun plannen en oplossingen voor ‘problemen’ die in de wijk spelen. “De kinderraad is er om kinderen een stem te geven, om ze mee te laten denken over hun wijk”, licht Linda de Vries toe. “In een wekelijkse vergadering, waarbij er ook echt een voorzitter en een notulist is, gaan ze in gesprek over wat hen opvalt in de wijk, wat storende factoren zijn. Zo heeft een kinderraad er al eens voor gezorgd dat er een pad van tegels naar een speeltoestel werd aangelegd zodat ze niet door het grasveldje met hondenpoep moesten lopen. Ook heeft een kinderraad een wijkfeest georganiseerd. Daarvoor moeten ze natuurlijk van alles uitzoeken, geld vragen bij de gemeente en inkopen doen. Hoe ja dat doet? Wij helpen daarbij maar de kinderen doen het grootste deel gewoon zelf.”

Gemotiveerd

Kinderen die zich willen aansluiten bij de kinderraad van Het Karwij, moeten een aantal eigenschappen bezitten. “Ze moeten vooral gemotiveerd zijn om mee te denken over de wijk”, zegt Linda. “Ook moeten ze beschikbaar zijn er niet elke week afzeggen. Na verloop van tijd wordt het een heel hechte groep en dan kun je niet zomaar wegblijven van een vergadering.”
Hoe het vergaderen en organiseren allemaal in zijn werk gaat, leggen Linda en Krish nog uit. “Hebben we in een groep veel ideeën voor verbetering? Dan besluiten we samen welke we gaan uitwerken.”
Opgeven kan in het Karwij bij Linda de Vries of Krish Oedietram, 036-5344643.
Vrijdag 9 maart van 18.30 tot 21.30 uur is er een disco in Het Karwei, georganiseerd door de kinderen die al bij de kinderraad zitten. Het thema is: kom verkleed als je idool.