Kindervakantieland opent deuren tijdens Doe- en Kijkdag

01 april 2010 07:00

HOUT - Op stadslandgoed De Kemphaan organiseert Staatsbosbeheer maandag 5 april de inmiddels traditionele Doe- en Kijkdag. Op deze tweede Paasdag opent Stichting Kindervakantieland, ook gevestigd op het stadslandgoed, haar deuren voor bezoekers.


De stichting verzorgt in de zomer vijf vakantieweken voor kinderen die door hun thuissituatie niet op vakantie kunnen. Kindervakantieland is ook opgenomen in de 'Knapzakroute' op het stadslandgoed. Kinderen die daar aan meedoen krijgen van dan een aardigheidje voor in hun knapzak. Met stoepkrijt mogen zij op het plein voor het vakantiehuis naar hartenlust tekenen.

Veilig klimmen

De Koninklijke Marine bouwt op het terrein voor het vakantiehuis een enorme klimtoren, waar kinderen (en ouders) op een veilige manier naar boven kunnen klimmen. Er worden rondleidingen gegeven in het onlangs verbouwde vakantiehuis en tegen een vrijwillige bijdrage kan men een kopje thee en koffie of een glaasje limonade drinken. De opbrengsten daarvan zijn vanzelfsprekend voor Kindervakantieland.
Kindervakantieland zoekt nog vrijwilligers voor de zomervakantieweken die dit jaar plaatsvinden van 19 juli tot en met 20 augustus. Voor deze weken zijn veel begeleiders nodig, maar ook mensen die in teamverband voor deze kinderen willen koken. Kijk voor meer op de website van Kindervakantieland: www.kindervakantieland.nl.