Kleding afkomstig van het Kledingloket AlmereModeshow DAC brengt mensen bij elkaar

17 december 2008 08:00

ALMERE - Het was een mooi voorbeeld van het motto van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), vorige week woensdag in gebouw De Hulk aan de Haak 60 in Almere Haven: 'Iedereen doet mee'. Een modeshow waar verschillende partijen aan deelnamen, bracht mensen van uiteenlopende achtergronden bij elkaar.


De modellen showen trots hun kleding op het podium in de hal van De Hulk. Eerst een beetje onwennig, maar naarmate de rondes volgen steeds meer vol zelfvertrouwen. De modellen zijn bezoekers en medewerkers van het dagactiviteitencentrum Almere (DAC), leerlingen van openbare scholengemeenschap De Meergronden en zelfs twee leerlingen van basisschool De Wierwinde. De mannequins voor de show hadden eerder bij het Kledingloket Almere (KLA) aan de Middenhof 64 in Almere Haven per persoon twee setjes kleding uitgezocht en dat resulteerde in verrassende combinaties.
Ook Roy liep mee in de show. Hij komt regelmatig bij het DAC Kardoes in Staatsliedenwijk. "We hebben onze kleding zelf uitgekozen bij het Kledingloket. Ik zou mijn kleding niet zo snel daar vandaan halen, daar ben ik veel te kieskeurig voor. Maar ik vind de modeshow een heel goed idee en doe mee voor het plezier en de gezelligheid."
Leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van De Meergronden hebben gezorgd voor de catering en visagie van de modellen. Marjolein (16) heeft vijf weken stage gelopen bij het DAC en kent inmiddels veel bezoekers van het DAC. "Het is een leuk idee en het is mooi om te zien hoe blij de mensen hier van worden."