Klein familiebedrijf in ere hersteldDiervriendelijk scharrelvlees bij Keurslagerij Bertelsmann

23 augustus 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - "Diervriendelijk vlees verkopen wij in Keurslagerij Bertelsmann", zegt eigenaar Willem Bertelsmann. Door zijn jarenlange ervaring en netwerk biedt deze keurslager aan Zuideinde 1 in Buiten 'good farming', scharrelvlees dat niet meer kost dan normaal vlees.


Samen met zijn zoons Conor (17) en Kai (23) is Willem na zoveel slagerijen weer terug naar wat hij het liefste doet: een familiebedrijf met hart voor de zaak. "Klanten krijgen waar voor hun geld; elke winkeldag hebben we prachtig vers vlees van 'good farming' kwaliteit. Het varkens- en rundvlees is scharrelvlees, diervriendelijk dus."
Dankzij Willems jarenlange ervaring en goede netwerk kan Keurslagerij Bertelsmann dit vlees voor dezelfde prijs als 'gewoon vlees' aanbieden. "Het varkensvlees is van de Gelderse Vallei-varkens, die lekker de ruimte hebben." Onlangs kocht Willem twintig kalveren aan die in de uiterwaarden grazen in de buurt van Zaltbommel. Trots voegt hij er aan toe: "Dat zijn runderen van een Zuid-Frans ras, de 'blonde ' d aquitaine'. Heel mals vlees."

Groot versplein

Toch heeft Willem ook nog plannen voor een groot versplein in Buiten. Enthousiast zegt hij: "Eind volgend jaar willen wij met onze slagerij samen met de Echte Bakker Van Looijengoed, de groente- en kaasboer op één plein te staan. Moet je voorstellen: vijfhonderd vierkante meter vers onder één dak!"
Keurslagerij Bertelsmann staat bekend om zijn filet americain. "We hebben de lekkerste van Almere, omdat onze filet americain een romigere smaak heeft dan andere." En de receptuur? "Die is geheim!", zegt Willem lachend. "Die komt van een kok uit de PC Hooft."
Voor andere recepten is Willem wel te porren. "Lezers van Almere DEZE WEEK krijgen om de week een mooi recept om bij te watertanden. Houd deze krant maar in de gaten!"
Kijk ook voor mooie aanbiedingen bij Keurslagerij Bertelsmann in de advertentie.
Keurslagerij Bertelsmann

Zuideinde 1
Almere Buiten
036-5370490