Klein meergranenbrood in stenen potje gebakkenEchte Bakker Van Looijengoed voor heerlijk brood en banket

19 augustus 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - "Voor heerlijk brood en banket zijn Almeerders bij ons aan het juiste adres", zegt bakker Harrie van Looijengoed van Echte Bakker Van Looijengoed aan Zuideinde 1. Met zijn enthousiaste team is de zeer ervaren bakker onlangs gestart in het hartje van Almere Buiten.


"Elders in Nederland heb ik al jaren zeer goedlopende bakkerijen. Almere is daarom een nieuwe, welkome uitdaging voor mij", vertelt Harrie. Hij ontwikkelde in de loop der jaren diverse soorten brood. "In Putten hebben we - naar aanleiding van een oud verhaaltje - een klein meergranen brood ontwikkeld dat in een stenen potje gebakken wordt. Vroeger aten de mensen op de Veluwe granen en zaden, waarvan ze een soort brei maakten. Nu is het verhaal dat de vrouw een keer in slaap gevallen was en de pot te lang op het nasmeulende houtvuur had laten staan. Toen ze wakker werd, zag ze dat er een knapperig korstje omheen zat… Zo is het eerste Puttense brood ontstaan!" Harrie vervolgt: "En dat brood bakken wij elke nacht nog in een stenen potje. De volgende ochtend ligt het vers op de schappen in onze zaak aan Zuideinde 1."

Sloffendeeg

Naast alle speciale broodsoorten zijn er heerlijke taarten verkrijgbaar bij Echte Bakker Van Looijengoed. "Klanten komen vaak terug voor ons banket", beaamt Harrie. Boeren appeltaart is gewild. "Maar vooral de 'appel speciaal' is populair. Vanwege het sloffendeeg, dat is wat lichter van kleur en wat zachter van smaak."
Harrie is heel erg tevreden over zijn medewerkers in de bakkerij. "Het is een heel enthousiast team; elke keer als ik er ben is het een feestje. Ze werken goed samen en de klanten helpen ze heel goed. Ik heb alle vertrouwen in mijn team."
Met zijn ervaring en creativiteit is het alleen nog even wachten op een Almeers streekproduct. "Maar dat ontwikkel ik zeker nog", besluit Harrie geheimzinnig.
Echte Bakker Van Looijengoed

Zuideinde 1
Almere Buiten
036-5372843