Kleurrijke kunstwerken voor zorgmedewerkers Flevoziekenhuis

30 januari 2021 11:35

ALMERE – Het Flevoziekenhuis heeft vrijdag tien kunstwerken cadeau gekregen van Kinderpaleis Poort. Ailyne Stein, kunstenares en pedagogisch medewerker bij het kinderdagverblijf, heeft de schilderijen samen met de kinderen gemaakt. "Een vroege Valentijnsactie om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken", vertelt zij.

De kunstenares wilde in deze moeilijke tijden graag iets terugdoen voor het zorgpersoneel dat momenteel onder zware druk staat. "Daarom heb ik in samenwerking met de directie en de kinderen van Kinderpaleis Poort de handen ineen geslagen. Samen hebben wij tien schilderijen gemaakt met verschillende knutsel- en verftechnieken. Deze schilderijen hebben wij samen met kinderen van de ouders met vitale beroepen gemaakt. Hoe mooi is het dat juist deze kinderen iets terug kunnen doen en meeleven met hun ouders."

Glimlach

Omdat Valentijnsdag voor de deur staat is gekozen voor het thema Liefde. "De handjes staan voor 'samen'. De zwarte lijst zit er omheen om stil te staan bij de mensen die zijn overleden en de gouden lijst symboliseert de liefde", vertelt Ailyne. Er zit voor haar ook een persoonlijke betekenis aan vast. "In oktober ben ik mijn vader verloren aan de gevolgen van corona. Na een ziekbed van 2,5 week in coma is hij toch plots heen gegaan. Ik heb zelf kunnen zien op de afdeling hoe hard iedereen werkt en hoezeer ze meeleven. Om dit samen voor het zorgpersoneel te kunnen realiseren betekent daarom voor mij ontzettend veel. Wij hopen dat de zorgmedewerkers na een zware dienst bij het zien van de schilderijen toch met een glimlach op hun gezicht naar huis gaan."

De kunstenares heeft vrijdag samen met directrice Cinthya Netteb en twee kinderen van Kinderpaleis Poort de kunstwerken (op gepaste afstand) langs gebracht bij het Flevoziekenhuis. Marijke Kramer en Kim Wolzak, beiden senior verpleegkundigen op de COVID-afdeling, namen de kunstwerken in ontvangst. Marijke: "Ze zijn ontzettend mooi en wij zijn er heel blij mee. De kunstwerken krijgen een mooie plek bij ons op de COVID-afdeling".

(Foto: Flevoziekenhuis)