Klimaatfilm Meat the Truth in Cinescope

24 september 2008 07:00

ALMERE - In Cinescope draait woensdag 24 september om 20.15 uur de Nederlandse klimaatfilm 'Meat the Truth'. De film laat het verband zien tussen de veehouderij en klimaatverandering en is gemaakt door de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF).


Na afloop van de film vindt er een discussie plaats tussen NGPF directrice Karen Soeters en het publiek met aanwezigheid van de Partij voor de Dieren Werkgroep Flevoland en Provinciaal Statenlid Melissa Bax van de Partij voor de Dieren.

Hummer beter dan vleeseter

Elke Nederlandse koe stoot jaarlijks net zoveel broeikasgas uit als een auto die 70.000 kilometers rijdt. Ook het feit dat regenwouden massaal worden gekapt voor de aanleg van sojavelden draagt flink bij aan het broeikaseffect. Soja is een belangrijk ingrediënt van krachtvoer voor vee. De makers van Meat the Truth hebben in de film de relevante wetenschappelijke rapporten op dit terrein bijeengebracht, omdat de Nicolaas G. Pierson Foundation het belangrijk vond het publiek te informeren over de gevolgen van vleesconsumptie voor het klimaat. Die zijn dusdanig dat een vegetariër in een Hummer 'beter' is voor het milieu dan een vleeseter in een Toyota Prius.
Aan Meat the Truth werkten naast Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren ook tal van bekende Nederlanders mee, waaronder Anthonie Kamerling, Lousewies van der Laan, Georgina Verbaan en Karen van Holst Pellekaan.
Op vertoon van het filmkaartje is de dvd van Meat the Truth te koop voor slechts 5,90 euro (normaal 12,90 euro).
Van tevoren reserveren kan bij Cinescope via 036-5306147. Kaarten kosten 7 euro per persoon. Website: www.meatthetruth.nl en www.ngpf.nl.