Knoop buitenzwembad wordt nu snel doorgehakt

19 februari 2021 10:00

Door Marcel Beijer

ALMERE – Nog deze raadsperiode, die volgend voorjaar afloopt, wordt een knoop doorgehakt over de locatie en de vorm van het buitenzwembad. In ieder geval is duidelijk dat die er niet komt in de vorm zoals initiatiefnemer Gregor Stam dat het liefste ziet: met atletiekbaan, wielerbaan en overkapping.

Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de Politieke Markt. Wethouder Julius Lindenbergh (VVD) gaf aan 'alles op alles' te zullen zetten om nog deze raadsperiode een knoop door te kunnen hakken over het buitenzwembad. Volgens Lindenbergh is er in Almere geen behoefte aan een buitenzwembad met atletiek-en wielerbaan. "De heer Stam wil dat graag, maar dat is één mening. Ik heb in ieder geval nooit andere signalen ontvangen dat daar behoefte aan is."

Lindenbergh stelde wel dat alle opties die onderzoeksbureau Treem heeft onderzocht nog open staan en dat de gemeenteraad uiteindelijk het laatste woord heeft.

Bomenkap

Van de zes onderzochte locaties ziet Lindenbergh de meeste kansen in het Beatrixpark, Noorderplassen of Fanny Blankers-Koen Sportpark, waarbij die laatste zijn voorkeur leek te hebben. Veel hangt echter af van de omvang die het buitenbad uiteindelijk krijgt. "Kiezen we voor een bad van twaalf banen, zoals Stam wil, dan moeten we op sommige locaties bomen gaan kappen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling."

Lindenbergh lijkt ook niet erg enthousiast om het bad te overkappen. "Die optie is niet door het onderzoeksbureau Treem meegenomen, omdat je dan eigenlijk over een binnenbad praat. Hun opdracht was om een buitenbad te onderzoeken.

Half jaar

Het komende half jaar gaat Lindenbergh aan de slag om de meest kansrijke opties door te berekenen. Daarbij zijn ook commerciële partijen welkom. "De heer Stam heeft in Almere DEZE WEEK gezegd dat hij vanuit het bedrijfsleven 5 miljoen euro kan binnenhalen. Ik blijf graag met hem in gesprek. Ze mogen zich bij me melden."